Methodieken

Een combinatie van concrete spiritualiteit & wetenschap

In mijn werk combineer ik qua methodieken de energetische niet zichtbare wereld met de wetenschappelijke wereld.
Mijn ervaring is dat de kennis van kPNI maar een deel van de oplossing biedt. Wij zijn meer dan ons lichaam.
Het open staan voor de voedende en helende energie van onze bronkracht brengt wonderen.
Het is de kracht van onze zelfliefde die je cellen toegankelijk maakt voor deze energie.

De kracht van zelfliefde

Orthomoleculaire therapie

kPNI
Klinische-Psychoneuro-immunologie

De Kracht van Liefde

Je eigen leven ligt binnen je ‘hart’bereik

“I love myself.”
The simplest most powerful revolution ever.

Ons hart is het krachtigste orgaan dat we hebben. Het is ook het orgaan dat de meeste pijn draagt van hoe wij leven. We geven heel vaak onze liefde en dus onze kracht weg. Terwijl onze eigenliefde de toegang is naar jezelf, je eigen waarheid, wijsheid en verlangen.

Zelfliefde betekent letterlijk dat de liefde vanuit je hart naar jezelf mag stromen. Liefde opent je cellen en maakt de ruimte in je lijf vrij voor jezelf. Zelfliefde laat je thuiskomen.

Jouw aanwezigheid verandert alles. Nu kan je de verbinding maken met je bronkracht, jouw vermogen hier op aarde. Het samenvloeien met die oneindig bron aan levensenergie brengt je gezondheid en energie en je gevoelens naar een ander level. Je bent volledig vrij om jezelf te zijn, je voelt wat je wilt en kan daarvoor staan. Je maakt letterlijk de stap van overleven naar leven.

De kracht van je liefde opent de deur naar een paradijselijk leven op aarde. Als je van jezelf houdt, heb je niets van een ander nodig. Een prachtige basis voor zuivere liefdevolle relaties. De harten kunnen volledig resoneren, waardoor je elkaars liefde versterkt. Zonder iets weg te geven, til je elkaar op naar een andere dimensie. Ieders ‘zuivere Ik’ komt tevoorschijn!

Liefde is niet soft. Je hebt moed nodig je hart alleen voor jezelf te openen. Iets wat wij vaak zijn ontleerd op jonge leeftijd. We hebben het vertrouwen in de kracht van liefde verloren.

Wil jij je ‘echt ik’ ontmoeten en je leven jouw leven maken? Je bent van harte welkom.

Orthomoleculaire Geneeskunde

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’
– Hippocrates (460-375 v Chr) –

Voor mij is voeding één van de pijlers die de basis vormt voor een gezonde samenleving. Orthomoleculair betekent de juiste moleculen (orthos in grieks: juist). Voeding levert je de basismoleculen voor alle biochemische processen die zich in jouw lichaam afspelen. Bij een tekort of overschot kunnen klachten ontstaan. Denk aan scheurbuik, waar een vitamine C te kort is. Wij zijn vergeten hoe belangrijk voeding voor ons is.

Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik gezien hoe westerse leefstijlfactoren chronische ontstekingsziektes stimuleren en zelfs herstel in de weg staan. (lees meer via deze link) Denk hierbij aan ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes II, astma en longziektes, chronische darmproblemen, mentale ziektes, auto-immuunziektes en kanker. De huidige westerse voeding is één van de factoren die onze gezondheid uit balans brengt.

Ieder mens is uniek. Juist wanneer jij klachten hebt, kan de juiste voeding je lijf helpen weer meer in je balans te komen.

Een voorbeeld is Diabetes II. Het lijf heeft problemen om de bloedsuikerwaarde stabiel te houden. Na inname van suiker en voeding met geraffineerde koolhydraten verhoogt deze waarde en zal het lijf langer dan normaal blootgesteld staan aan hoge waardes, waardoor in weefsels ontstekingen kunnen ontstaan. Met andere voeding, geef je het lijf rust en kunnen de ontstekingen oplossen.

Heb je geen klachten, dan blijft voor jou voeding ook een essentieel onderdeel om je gezondheid op peil te houden.

kPNI – klinische-Psychoneuroimmunologie

Fysieke of mentale klachten vertellen je dat je gedrag je uitput.
Je lichaam vraagt om verandering.

Klinische-Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) onderzoekt de wisselwerking tussen de systemen in je lichaam die je gezondheid bepalen:

Afweersysteem (immunologie)

Zenuwstelstel (neurologie)

Hormonen (endocrinologie)

Psyche (geest, gedachten)

Sociaal gedrag (voeding, beweging, omgeving)

Je bent vitaal als de systemen in balans zijn. Als een externe prikkel één systeem verstoort, raakt het lichaam uit balans. Bijvoorbeeld langdurige stress onderdrukt het immuunsysteem, waardoor je sneller ontstekingen krijgt. De snelheid waarmee je lichaam de balans herstelt is een maat voor je gezondheid. Door langdurige verstoringen ontstaat energietekort en kan leiden tot klachten of ziekten.

Ieder mens is uniek en reageert anders. Dit betekent dat gezondheidsadvies per individu moet worden afgestemd.

Met de kennis van kPNI kunnen we onderscheiden welk systeem uit balans is en hoe de klachten zijn ontstaan. Daardoor kunnen we de behandeling specifiek richten, in plaats van symptoom bestrijding. Zo blijkt depressie in veel gevallen een langdurige laaggradige ontsteking te zijn. Je zal dan eerst de oorzaak van de ontsteking moeten verhelpen.

kPNI gebruikt de kracht van voeding, supplementen, gedrag en beweging om de balans in het lichaam te herstellen.

Liefde en wetenschap komen samen

De wetenschappelijke kennis van klinischePsychoNeuroImmunologie (kPNI) geeft inzicht in hoe de klachten zijn ontstaan. Basale onrust blijkt de grootste oorzaak voor vele chronische klachten. Deze onrust kan een gevolg  zijn van je levensstijl (denk aan voeding, beweging, bioritme en toxische stoffen), mentale stress (zoals moeten voldoen en angsten) en trauma’s.  Deze factoren zetten je alarmsysteem aan, de stress-assen en het  immuunsysteem, om je voor te bereiden op de strijd. Een korte durende strijd is gezond. Echter door aanhoudende basale onrust komt er geen einde aan de dreiging. Je alarmsysteem blijft in actie.

Je kunt dit vergelijken met een waakhond die alarm slaat en continu gevaar blijft voelen. Hij blijft blaffen, rennen en put zichzelf uit en beschadigt de tuin. Je waakhond, het alarmsysteem, moet tot rust gebracht worden. Zodat de tuin, je lichaam, kan herstellen.

Met behulp van de kennis van Orthomoleculaire geneeskunde (OG) en kPNI kunnen adviezen in voeding, gedrag en beweging worden ingezet om het lichaam te herstellen. Hier zit een deel van de oplossing.

Je bent meer dan je lichaam. Je hebt een zelfhelende energiebron tot je beschikking. Door basale onrust blijft het alarmsysteem je lichaam afsluiten voor deze energie. De kracht van liefde schakelt de onrust om naar rust, opent je cellen in je lichaam waardoor ze de helende energie kunnen ontvangen. De combinatie van Orthomoleculaire Geneeskunde,  kPNI en de Kracht van Liefde maakt sneller en dieper herstel mogelijk.

Wil je weten op welke vlakken ik je mogelijk kan helpen?

Bekijk dan de aandachtsgebieden even.

Jezelf leven is de meest gezonde en liefdevolle manier van zijn.
Durf je weer 100% ja tegen jezelf te zeggen?