5 redenen waarom belichaming je klachten kunnen reduceren

Rond de 1,3 miljoen mensen in Nederland kampen met langdurige klachten na een COVID-19 infectie. Moeheid, kortademigheid, pijn op de borst en hoofdpijn vallen allemaal onder de restklachten wat nu Long COVID genoemd wordt. Een aandoening die het ‘normale’ leven drastisch kan ontwrichten.

Tot nu toe heeft het wetenschappelijk onderzoek nog geen duidelijk inzicht opgeleverd over de oorzaken van Long COVID en tast men met de behandeling nog in het duister. Ook de fysieke onderzoeken geven nog geen antwoord.

Toch heb ik ervaring dat je wel degelijk iets kan doen. In deze blog neem ik je mee in hoe je verandering in je situatie kan brengen door de regie van binnenuit weer terug te nemen over je energie en gevoelens.

Ervaringen

Ik heb zelf geen Long COVID gehad, wel COVID. Tijdens het ziek zijn en de herstelperiode heb ik ervaren hoe sterk ik moest kiezen om zelf de regie over mijn lijf en mijn cellen te behouden. Een enorme levensles, ik merkte dat krachten in mij tegen mijn eigen aanwezigheid invochten. Alsof mijn eigen lijf mij wilde buitensluiten. Met continue liefdevolle aandacht (care) voor mijzelf kon in mijn fysieke ruimte openhouden voor de helende krachten uit de aardse.

In mijn praktijk heb ik verschillende mensen behandelt met Long COVID. De overeenkomst tussen al deze cliënten is dat ze niet in hun lijf aanwezig waren en zich angstig, vermoeid en/of onrustig voelden. Bovendien voelden de lichamen gespannen en verstrakt aan. Tijdens het innerlijk werk was voelbaar dat de cellen met name in de longen en de borstkas in een ‘vechtstand’ waren.

De mens is meer dan een fysiek lichaam. Wij zijn een energetisch bewustzijnsveld. Voor het gemak noem ik dat je energetisch wezen. Pas als je energetisch wezen echt in je lijf aanwezig kan zijn, ben jij degene die je cellen kan aansturen en de verbinding kan maken met je helende en voedende aardse levensenergie.

Een onbewoond lijf lijdt

Je kunt een lichaam zonder jouw energetische aanwezigheid vergelijken met een verlaten huis. Zodra een huis niet meer bewoond wordt is er geen verzorging. Het onderhoud staat stil, waardoor gebreken zullen ontstaan. Het wordt er kil en er is niemand meer die bepaalt wat wel of niet het huis in kan komen. Het huis verloedert en ‘lijdt’.

Hetzelfde gebeurt met je lijf waar jij niet aanwezig bent. Een verlaten lichaam schakelt over op een overlevingsstand. Overleven betekent op celniveau de deur dicht, verstrakking en bij lange duur uitputting. Het lijf is in arrousal wat betekent dat het alert en onrustig is. Dit kost veel energie en kan leiden tot uitputting, klachten en ziekten.

Kortom, je lijf heeft jouw aanwezigheid en leiderschap nodig. Maar wat verandert er dan?

5 redenen waarom belichaming je klachten reduceren

1. De switch van angst naar vertrouwen brengt fysieke rust

Jouw energetische aanwezigheid neemt de fysieke ruimte terug in je lijf waardoor de verstrakking, onrust en energieverspilling gereduceerd wordt. Je voelt weer meer vertrouwen en je behoudt meer energie voor je welzijn.

2. Zelfliefde opent je cellen en maakt ontvangen van levensenergie mogelijk

Met je aanwezigheid kan je de kracht van liefde aan jezelf geven. Dit opent je lichaam en maakt het mogelijk om je levensenergie te ontvangen. Zonder zelfliefde kan je je cellen niet voeden met de aardse kracht.

3. Je binnenwereld opent, je voelt wat jij nodig hebt.

Liefde opent je binnenwereld. Je kan weer voelen wie je bent, wat jij nodig hebt en waar je naar verlangt. Prachtig maar dat betekent dat al je gevoelens in je vrijkomen. Ook je weggestopte pijn, emoties en angsten. Vraag jezelf: Kies jij weer te voelen? Of vecht je tegen je gevoel en hou je je binnenwereld dicht?

4. Je krijgt het leiderschap terug over je fysieke ruimte en de innerlijke strijd stoppen

Zodra jij weer aanwezig bent kan jij het leiderschap terugnemen over je gevoelens en je energie. Jij kan bepalen wat er wel en niet mag zijn in je binnenwereld. Energetische ‘vervuiling’ kan jij opruimen. Bij Long COVID kom ik vaak een verstikkende energie tegen waar wij als mensheid mee verbinden wanneer we niet onze oorsprong leven maar aanpassen aan de omgeving. Het zijn dan onze cellen die een innerlijk gevecht voeren tegen je wie je écht bent. Een lijf dat vecht kan niet helen.

5. De fysieke ommekeer naar de duurzame, helende aardse bronenergie.

De mensheid moet zijn gedrag veranderen. Het uitputten van energiebronnen dwingt ons over te schakelen naar duurzame energiebronnen. Dit geldt niet alleen op wereldniveau. We kampen steeds meer met vermoeidheid, burn out en ziekten. Ons gedrag put ons ook op fysiek niveau uit. En misschien is dit een signaal dat het tijd is dat we mogen omschakelen naar een liefdevolle manier van leven. Want dan kunnen onze cellen overvloedig gevoed worden met de aardse levensenergie van Moeder Aarde.

Ziekte geeft het gevoel dat je lijf je overneemt en je welzijn bepaalt. In zeker zin is dat ook zo, maar de kunst is om zelf de touwtjes terug in handen te nemen waardoor je binnenwereld optimaal gevoed kan worden met jouw helende aardse levensenergie om zo snel mogelijk te kunnen genezen. Deze duurzame energie wacht op ons en er is genoeg voor iedereen. Het begint met het kiezen om je liefdevolle aandacht voor jezelf in te zetten.

Wil jij ervaren hoe je het leiderschap over jouw energie in je binnenwereld terugneemt?
Schrijf je dan in voor een Masterclass. Fijn om je dan te ontmoeten.