Aandachtsgebieden

Hieronder staan de aandachtsgebieden waarbij ik je kan helpen.
Klik erop om er meer over te lezen of scroll naar beneden om alles op je gemak te lezen.

Energie & Gezondheid

Burn out

Covid & Long-Covid

Jij & relaties

Jij & je partner

Jij & je familie

Jij & je werk

Ouder & kind

HSP & Omgeving

Persoonlijke ontwikkeling

Openen sensualiteit

Overmatige emoties

Energie & gezondheid

Heb je fysieke of mentale klachten? Je lijf vraagt om verandering van je gedrag.

Elke klacht of ziekte vertelt je eigen verhaal. Je manier van leven heeft je uit balans gebracht. Je hebt een tekort aan energie waardoor jouw lichaam lijdt. Vraag je af: ‘waardoor heb je een energie tekort?’

Ieder mens heeft een bron met een enorme hoeveelheid aan levensenergie tot zijn beschikking. Een overvloed aan energie. Alleen sluiten we ons lijf zo nu en dan onbewust af voor die bron. Je leeft dan op overlevingsenergie. Er ontstaat gemakkelijk een energie tekort. Als dat lang duurt, ontstaan er klachten en ziekten.

Je lijf is één van de belangrijkste ‘tools’ in de ontdekkingstocht naar jezelf. De afsluiting van je cellen voor je voedende energiebron wordt gestuurd vanuit angst of een emotioneel trauma uit het verleden. Het ontneemt je om voluit je eigen gevoel en verlangen te durven volgen, de meest gezonde vorm van leven.

Liefde voor jezelf kan je lichaam weer openen voor jouw energiebron. De krachtige aardse energie kan de angst of het emotionele trauma achter de energie afsluiting aan het licht brengen en helen. Vitaliteit en heling vraagt jezelf echt lief te hebben.

Burn out

Je kan je eigenliefde nauwelijks ontvangen. Het is je ultieme kans om je leven nu jouw leven te maken

Burn out is het stopsignaal van je lichaam dat het niet verder wil leven op de manier hoe je tot nu toe geleefd hebt. In jou zit een wijs en liefdevolle kern die gehoord wil worden. Niet de omgeving, maar jijzelf hebt je eigenliefde en aandacht nodig.

Ergens in je leven heb je de deur naar jezelf, je gevoelens en verlangens dicht gezet. Je bent in dienst gaan staan van je omgeving (en het programma in je cellen). Je draagt en leeft de verantwoordelijkheid van een ander en ‘vergeet’ jezelf te dragen.

Het openen van de deur naar jezelf laat je weer voelen wat jij wil, wat jou voedt en laat je beslissingen nemen die jouw vitaliteit weer laten opbloeien. Alles zit al in je. Zelfliefde geeft je toegang naar je duurzame energie en jouw leven.

Samen kunnen we ontdekken welke overtuigingen of angsten de toevoer van je energie blokkeert.

Covid & Long-Covid

Meer dan een infectie! Je lijf mag weer je thuis op aarde worden.

Voor mij is Covid niet alleen een infectie. Net als bij iedere klacht of ziekte is er iets gaande in je op energetisch niveau waardoor je meer vatbaar bent voor Covid.

We zitten midden in een grote transformatie die de situatie van de mensheid op aarde gaat veranderen. Het is al duidelijk dat de mensheid niet verder kan leven zoals we nu leven. Er zijn hogere krachten die ons leven momenteel beïnvloeden om ons voor te bereiden op de overgang naar een nieuwe toekomst. Deze transformatie zal ons helpen om de wegen te ontsluiten naar een ander bewustzijn, een andere vorm van energie en wijze van leven.

De Covid periode loopt parallel aan de heling van onze ziel, het innerlijk kind en de fysieke programmering in onze cellen. Omdat dit gepaard gaat met het loskomen van veel oude harte pijn, zijn we geneigd ons lichaam en met name de borstkast op slot te zetten tegen deze transformatie in. Deze energetische vastzetting maakt ons onder andere kwetsbaar voor Covid, hartproblemen en benauwdheid.

Ben je geïnfecteerd, ervaar je benauwdheid of heb je Long Covid? Ik kan je leren om je lijf weer je thuis te maken en je ‘ademruimte’ vrijer te maken. Je krijgt grip op je lijf en kan ontspannen. Dit vertaalt zich in vertrouwen en helpt je sneller te herstellen.

Symptomen/klachten

Heb je, ongeacht je leeftijd, chronische klachten of een ziekte zoals bijvoorbeeld:

Moeheid, uitputting of burn-out

Covid & Long-Covid

Ontstekingen of lage weerstand

Hormonale-, huid-, maag-, darm-, gewrichts-, hart-, en vaatproblemen

Onrust, angsten of depressieve gevoelens

Diabetes II, gewichtsproblemen, hoofdpijn

Autoimmuunziekten, kanker

AD(H)D, autisme, concentratieproblemen

Hoe kan ik je helpen?

De oplossing voor jouw fysieke en mentale klachten ligt binnen jezelf.
Ik geef je inzicht in:

Hoe je klachten zijn ontstaan en hoe je gedrag daar van invloed op is.

Hoe jij je gezondheid kan verbeteren.

Hoe je de weg naar je energiebron en zelfhelend vermogen kan openen voor jezelf.

Hoe verandering van voeding en levensstijl je kan helpen.

Welke supplementen je kunnen ondersteunen.

Wil je een oriënterend gesprek om te bekijken welke mogelijkheden er voor jou zijn, neem dan contact met mij op.

Jij & relaties

Wil je meer invloed hebben op jouw relaties? En deze in liefde en harmonie ervaren? Begin dan bij jezelf. Elke minuut kan jij een andere werkelijkheid creëren. Als jij vrij bent en in liefde mag zijn wie je bent, heeft dat een positieve invloed op je omgeving.

Jij & je partner

Wrijving & Botsingen. Begin bij jezelf.
Liefde en harmonie in jou opent de deur naar de ander.

De focus bij relatieproblemen ligt vaak op wat er niet goed loopt. We praten over verwachtingen en over ’tekort’-gevoelens. We geven kritiek op de ander of maken verwijten vanuit diepe angst voor verlies of pijn. De angst geeft een vijandige sfeer, met toenemende verwijdering als gevolg.

We vergeten dat een relatie met de ander iets vertelt over jezelf. Het spiegelt de strijd of de verhouding van de mannelijke en vrouwelijke energie, in je. Hetgeen je de ander verwijt, is wat je jezelf te kort doet in je innerlijke relatie.

Wees de ander dankbaar door je eigen pijn en angst heen. Jullie situatie helpt je als je jezelf durft aan te kijken. Je innerlijke ‘ik’ vraagt om verandering. Het verlangt naar harmonie in jou.

Liefde kan de innelijke strijd in balans brengen. Door het hart te openen voor jezelf, open je ook je hart voor de ander. Je creëert een veilige ruimte voor eerlijke communicatie waar verdedigingsmechanismen wegvallen. Jouw open hart geeft jullie vertrouwen om kwetsbaar en jezelf te durven zijn. Door zelfliefde trek je liefde naar je toe. Je kunt dan voelen wat goed is voor jou.

Jij & je familie

Deze relatie kan diep raken en spiegelt je kernboodschap. Dankbaarheid opent de weg naar elkaar

In familiebanden liggen afstoting en liefde dicht bij elkaar. Als ziel kies je je familie omdat je daar kan ‘ervaren en helen’ wat jij nodig hebt voor je groei.

Je bent als familie allemaal onderdeel van hetzelfde familiesysteem, de basis die je in de eerste jaren als je waarheid ervaart. Op je verdere pad ga je daar steeds meer met eigen ogen naar kijken en zien wat jij daarin wel en niet van mee wil nemen. Maar het systeem is wel onderdeel geworden van wie je in je cellen bent.

Om los te komen en je eigen pad te gaan heb je de familie lief te hebben met alles wat daar is. Geen veroordeling en verwijten. Het is je onvoorwaardelijke liefde die in jezelf de ruimte schept om uit het familiesysteem te kunnen stappen en je eigen leven te creëren. 

Is dat niet het pad waar we hiervoor zijn? Onvoorwaardelijk liefde brengt het mooiste boven in onszelf waarmee we de wereld kunnen dienen. Vanuit die ogen kan je zien wie een ander echt is.

Jij & je werk

Kan jij er zijn voor je werk zonder dat je jezelf weggeeft of verliest?

Werk is een ultieme omgeving om te oefenen met het managen van je energiehuishouding, stellen van grenzen en behouden van ruimte voor jezelf.

Juist een werkomgeving vraagt om presteren, het laten zien van jezelf en voldoen aan de eisen die er worden gesteld. De vraag is: vanuit welk perspectief kijk jij naar het werk?

Vanuit angst creëer je een wereld waar je achter de feiten aanloopt. Je hebt het niet zelf in de hand. Je twijfelt over je kunnen en laat veel afhangen van de omgeving. Om vastigheid te creëren, probeer je controle te krijgen. Hiermee sluit je jezelf steeds verder af. Het overleven kost je veel energie. 

Hoe zou je leven eruitzien als je vol vertrouwen in je werk staat. Je voelt wat wel en niet passend is. Je staat voor wat je kan en bent duidelijk in wat er verwacht kan worden. Vanuit dit vertrouwen kan je werk vanuit een rustige basis in jezelf ontstaan. Pas dan kan jouw potentieel en creatiekracht tot uiting komen. Jij voedt jezelf en dat is je gift naar je werk.

Voor wie?

Voor iedereen die relatieproblemen heeft met partner, familie, vrienden of collega’s.
Hierbij kun je denken aan: 

Je loopt vast in een relatie. Je voelt je alleen en niet begrepen.

Je voelt je in contact onzeker, bedreigd of afgestoten.

Je wordt steeds geraakt door je familie, je ontwijkt ze, maar dat doet ook pijn.

Je botst met collega’s en je krijgt geen goed contact.

Je werk kost je te veel energie.

Hoe kan ik je helpen?

Ik geef je inzicht in:

Hoe je gedrag de situatie met de ander of je werk beïnvloedt, vastzet of creëert.

Wat jij nodig hebt van jezelf om de situatie te kunnen veranderen.